Nákupní košík
Košík je prázdný
Nákup nad 2000 Kč
Doprava ZDARMA!
 
Nejprodávanější
Had Genese - Problém zla Had Genese - Problém zla
319,00 CZK 99,00 CZK  
Liber agape Liber agape
250,00 CZK 99,00 CZK  
Příbytky Filosofů I. + II. Příbytky Filosofů I. + II.
432,00 CZK 99,00 CZK  
Radikální odpuštění Radikální odpuštění
330,00 CZK 297,00 CZK  
Věštění a synchronicita Věštění a synchronicita
212,00 CZK 99,00 CZK  
Kosmický kód Kosmický kód
249,00 CZK 212,00 CZK  
Schody k nebesům Schody k nebesům
295,00 CZK 251,00 CZK  
 

Receptář pokrmů ze špaldy

Receptář pokrmů ze špaldy
Kliknutím zvětšíte
Cena s DPH: 198,00 CZK 178,00 CZK
Autor Hildegard von Bingen
Nakladatelství/Výrobce: Fontána
Průměrné hodnocení: Nehodnoceno

Množství: Přidat do košíku
Rok vydání: 2006
Počet stran: 204
Formát: Brožovaná

Přes 200 vyzkoušených receptů.

Špalda je to nejlepší obilí - je výživná, plná síly a stravitelnější než všechny ostatní zrniny. Tomu, kdo ji požívá, poskytne zdatné tělo a tvoří dobrou krev. Duši pak lidskou obveseluje a plní jarostí." Takto o nejstarší evropské obilnině hovoří legendární léčitelka a vizionářka z 12. století, abatyše Hildegarda z Bingenu.
Tato ještě před deseti lety málem zapomenutá plodina dnes zažívá svou renesanci. I když je to téměř nešlechtěná obilnina, co do jakosti překonává dnes nejpoužívanější pšenici takřka ve všech ohledech. Obsahuje více bílkovin (na něž je dokonce bohatší než drůbeží maso), v ideálním poměru kombinuje nejdůležitější esenciální aminokyseliny, uhlohydráty, stopové prvky, vitaminy a vysoké procento vlákniny. Vedle své výživné hodnoty se však uplatňuje i pro své léčebné vlastnosti: působí na žaludeční a střevní poruchy, zácpu a hemoroidy, cukrovku, revmatismus, nervové poruchy, srdeční a oběhové choroby, potravinové alergie či regeneraci sliznic trávicího traktu. Lékařské výzkumy potvrzují, že vitální obsahové složky špaldy jsou na základě jejich vynikající rozpustnosti vstřebávány bez zatěžování trávicích procesů podobně jako tekutá výživa a tím jsou organismu okamžitě k dispozici. To zajišťuje optimální výživu a vysokou výkonnost tělesných buněk i v těžkých klinických případech.
Tato publikace chce napomoci nadcházející renesanci této vyjímečné složky výživy a všem příznivcům zdravého stravování nabízí osvědčené recepty k mnohostrannému využití v kuchyni i samoléčbě včetně polévek, hlavních chodů s masem i bez masa, salátů, omáček, moučníků, pečiva i nápojů.

Napsat recenzi
Vaše jméno a příjmení:


Vaše recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší            Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:

Nejsou dostupné žádné další obrázky.