Nákupní košík
Košík je prázdný
Nákup nad 2000 Kč
Doprava ZDARMA!
 
Nejprodávanější
Had Genese - Problém zla Had Genese - Problém zla
319,00 CZK 99,00 CZK  
Liber agape Liber agape
250,00 CZK 99,00 CZK  
Radikální odpuštění Radikální odpuštění
330,00 CZK 297,00 CZK  
Příbytky Filosofů I. + II. Příbytky Filosofů I. + II.
432,00 CZK 49,00 CZK  
Věštění a synchronicita Věštění a synchronicita
212,00 CZK 49,00 CZK  
Kosmický kód Kosmický kód
249,00 CZK 212,00 CZK  
Návrat ke Genesis Návrat ke Genesis
249,00 CZK 212,00 CZK  
 

Koření a jeho užití v ilustracích Zdenky Krejčové

Koření a jeho užití v ilustracích Zdenky Krejčové
Kliknutím zvětšíte
Cena s DPH: 499,00 CZK 449,00 CZK
Autor Lánská Dagmar
Nakladatelství/Výrobce: Aventinum
Průměrné hodnocení: Nehodnoceno

Množství: Přidat do košíku
Rok vydání: 2014
Počet stran: 275
Formát: Vázaná
   

Užitkové rostliny poskytovaly člověku nejen nezbytnou potravu, ale také oděv, stavební materiál, různá důležitá léčiva atd. V neposlední řadě i nejrůznější pochutiny, jako např. koření, které je většinou bez výživné hodnoty, ale zato má výraznou chuť, vůni nebo barvu a především povzbudivé účinky na trávicí ústrojí nebo psychiku konzumentů - v lidovém léčitelství se uplatňuje dodnes. Téměř všechny druhy koření uváděné v této knize, ilustrované akademickou malířkou Zdenkou Krejčovou, byly nejdříve užívány jako léčiva. Byla jim připisována kouzelná moc, používaly se k přípravě různých 'nápojů lásky' i k obětem bohům. V poslední době dochází k návratu ke klasickému koření a kořenících směsí, které se používají nejen při přípravě jídel v kuchyni, ale také jako ochrana proti rychlému rozkladu jídel při konzervaci masa, ryb, ovoce, zeleniny a hub. Rovněž je významné používání koření při výrobě cukrovinek, léků a v kosmetice (např. voňavky), takže lze říci, že bez koření se zkrátka neobejdeme. A záleží jen na nás, aby nám koření a různé pochutiny neškodily, ale zpříjemňovaly náš život. Po úvodních kapitolách (Co je koření, Rozdělení koření, Původ a zeměpisné rozšíření koření a Historie používání koření) následují bloky kapitol věnované koření a zdraví a koření a kuchyním světa. Nejrozsáhlejší část publikace obsahuje obrazovou část; k ilustraci rostliny jsou připojeny popis, původ a rozšíření, pěstování a sklizeň, obsahové látky a působení, užití jako koření. Závěr knihy obsahuje rejstříky českých a odborných jmen.

Napsat recenzi
Vaše jméno a příjmení:


Vaše recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší            Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:

Nejsou dostupné žádné další obrázky.