Netradiční recepty pro zdraví
Kliknutím zvětšíte |
|
Rok vydání: 2000
Počet stran: 152
Formát: Brožovaná
60 málo známých jídel
V úvodní teoretické části se autor zamýšlí nad lidskou stravou z hlediska historického kontextu. Poukazuje na špatné stravovací návyky, jimiž si člověk škodí a naopak inspiruje pro ty dobré, kterými si nejen upevňuje své zdraví a fyzickou kondici, ale i psychickou pohodu, a ta mu pak přináší úspěch.
Kromě stravy se autor zmiňuje i o životním prostředí, geneticky upravovaných potravinách, o vitaminech a stopových prvcích v našm organismu, o pohybu a dalších důležitých skutečnostech, týkajících se zdravého životního stylu. Ve druhé, praktické části, pak inspiruje svými recepty k využívání méně známých, ale přitom zdraví tolik prospěšných druhů ovoce a zeleniny nebo jejich částí, které při naší neznalosti obvykle končí v odpadcích. Dává i praktické rady velmi důležité při nakupování ovoce a zeleniny, jejich uchovávání a konzervování. Zmiňuje se i o účincích světla a barev na náš organismus a v neposlední řadě pak i o léčivech rostlinného původu.
Vaše recenze: Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!
Hodnocení: Nejhorší Nejlepší
Opište prosím kód z obrázku do pole níže: